'Ik woon ook nog eens in Eindhoven. Die 60.000 man stonden in mijn achtertuin'

'Ik woon ook nog eens in Eindhoven. Die 60.000 man stonden in mijn achtertuin'

19-04-2018 14:26
10

Hidde Jurjus heeft een vreemd weekend achter de rug. De doelman is dit seizoen door PSV uitgeleend aan Roda JC en uitgerekend een paar dagen na het kampioenschap van de Eindhovenaren kruisten die twee ploegen de degens. 

"Het was een bijzondere wedstrijd", zegt Jurjus tegen Voetbal Inside over het 2-2 gelijkspel tegen PSV. "Ik ken iedereen en ze zijn ook nog zondag kampioen geworden. Het was speciaal, maar tijdens de wedstrijd was daar geen tijd voor. Na afloop wel."

Zondag werd PSV kampioen, waarna ook maandag het bier rijkelijk vloeide. "Zondag zijn er veel appjes, foto's en video's langsgekomen van het kampioenschap. Die jongens hebben een wereldtijd gehad en ik ken ze goed, dus ik gun het ze van harte."

"Zondag was heel dubbel, want ik woon ook nog eens in Eindhoven. Heel dichtbij het Stadhuisplein, hemelsbreed een meter of driehonderd. Die 60.000 man stonden bij mij in de achtertuin. Ik zat binnen een beetje om me heen te kijken, omdat wij nog belangrijke wedstrijden moeten spelen. Dat was dubbel", aldus Jurjus.