'Hij scoort vaker dan Lozano, maar ook meer dan de buitenspelers van Ajax'

'Hij scoort vaker dan Lozano, maar ook meer dan de buitenspelers van Ajax'

19-04-2018 15:10
83

De kans is groot dat Alireza Jahanbakhsh de volgende speler wordt die AZ de hoofdprijs gaat opleveren. De 24-jarige aanvaller maakte woensdagavond een hattrick tegen Vitesse en is Eredivisie-topscorer met achttien doelpunten.

In Alkmaar is men realistisch: het zou niet gek zijn als Jahanbakhsh in de zomer wordt opgepikt door een buitenlandse club. Elke thuiswedstrijd zitten er meer scouts voor hem op de tribune. "Ik zou het liefste willen dat Alireza nog heel lang bij ons blijft", zegt Max Huiberts, technisch manager van AZ, tegen het Algemeen Dagblad.

"Een goede buitenspeler in de Eredivisie maakt in mijn ogen tussen de acht à twaalf doelpunten in een seizoen en levert ongeveer evenveel assists. Alireza zit nu al op achttien doelpunten. Dat is echt ongekend veel", vervolgt Huiberts. "Meer dan Lozano bijvoorbeeld, maar ook meer dan de buitenspelers van Ajax."

Bij AZ zijn ze benieuwd wat Jahanbakhsh mogelijk kan opleveren. En dan gaat hij in de zomer ook nog naar het WK met Iran. "Als ik een geïnteresseerde club was, zou ik ook vóór het WK zakendoen", besluit Huiberts. Jahanbakhsh' contract bij AZ loopt medio 2020 af.