'Veel mensen zeiden: Ten Hag gaat aan jou voorbij als aanvoerder van Ajax'

'Veel mensen zeiden: Ten Hag gaat aan jou voorbij als aanvoerder van Ajax'

19-04-2018 15:48
22

Niet Lasse Schöne, maar Matthijs de Ligt nam enkele weken geleden bij Ajax de aanvoerdersband over van de gepasseerde Joël Veltman. De ervaren Deen kan ermee leven.

"De trainer heeft me dat van tevoren verteld", aldus Schöne in Helden over de keuze van Erik ten Hag. "Als hij meer verantwoordelijkheden bij Matthijs wil neerleggen, is dat toch prima? Veel mensen zeiden: Hij gaat aan jou voorbij. Het is maar een band. Als zoiets ineens gebeurde zonder dat de trainer me het had verteld, was het een ander verhaal."

In het uitgebreide interview laat Schöne zich ook uit over de veelbesproken Hakim Ziyech. "Over de voetbalkwaliteiten van Hakim Ziyech hoef ik niet veel te zeggen. We weten allemaal wat hij kan. Natuurlijk speelt hij ook weleens een mindere wedstrijd, maar als je ziet wat hij iedere keer levert, dat is ongelooflijk", aldus de 31-jarige middenvelder.

"Ja, soms komt Hakim ook afstandelijk of boos over, maar zo is hij helemaal niet. Hakim is een heel vrolijke, aardige jongen. Hij houdt een bepaalde afstand naar de media, wil niet dat mensen te dichtbij komen. Dat snap ik wel. Ik ben anders, maar als hij graag die afstand wil houden, is dat zijn goed recht. Ook buiten het veld ga ik goed met Hakim om."