'Weet je: ik kwam bij Oranje aan en Memphis was de eerste die naar me toe kwam'

'Weet je: ik kwam bij Oranje aan en Memphis was de eerste die naar me toe kwam'

19-04-2018 17:18
41

Guus Til kreeg in maart voor het eerst in zijn carrière een uitnodiging voor het Nederlands elftal. In Zeist, rond de oefeninterlands tegen Engeland en Portugal, heeft de AZ'er zich naar eigen zeggen niet echt laten gelden.

"Ik heb de eerste dag bijna niets gezegd. Ik zat de kat uit de boom te kijken. Wat me opviel? Dat bijna al die gasten al kinderen hebben", tekent Elsevier op uit de mond van Til, die met zijn twintig jaar één van de jongste Oranje-internationals was. En zo ervoer hij dat ook. "Ik voel mezelf nog een kind."

De kennismaking met internationals als Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, die bij zijn favoriete club Liverpool spelen, was misschien wel het spannendst voor Til. "Opeens moet je met ze trainen. Ze hebben me goed opgevangen. Het zijn lieve jongens", zegt hij.

Ook was Til benieuwd naar Memphis Depay. "Van tevoren had ik een beeld van die jongen dat door de buitenwereld is geschetst. Weet je: ik kwam in Zeist aan en Memphis was de eerste die naar me toe kwam. Hé man, hoe gaat het met je? Ik ben Memphis. Die jongen is heel anders dan ik me had voorgesteld."