LIVE-discussie: Ten Hag wijzigt systeem na fiasco, ook één basisdebutant bij Ajax

LIVE-discussie: Ten Hag wijzigt systeem na fiasco, ook één basisdebutant bij Ajax

19-04-2018 19:34
117

Ajax begint donderdagavond met basisdebutant Noussair Mazraoui aan de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. De veelzijdige middenvelder is de vervanger van de geschorste Argentijn Nicolas Tagliafico.

Of Mazraoui ook als linksback speelt, valt nog te bezien. Trainer Erik ten Hag lijkt een paar aanpassingen door te voeren, meldt Voetbal International. Hakim Ziyech staat 'gewoon' in de basis, maar wel in een iets andere rol. De Marokkaan heeft een vrije rol op rechts, terwijl David Neres kort rond spits Klaas-Jan Huntelaar gaat spelen. Justin Kluivert is de linksbuiten.

De opstelling van Ajax kent verder weinig verrassingen. Doelman André Onana heeft Joël Veltman, Matthijs de Ligt en Maximilian Wöber voor zich. Lasse Schöne en Donny van de Beek staan zoals gebruikelijk op het middenveld. Voor Ajax is het de eerste wedstrijd na de afstraffing tegen PSV afgelopen weekend. De Amsterdammers rest enkel de strijd om de tweede plaats, waarin het momenteel twee punten meer heeft dan AZ.

Voor VVV staat er niets meer op het spel. De Limburgers staan twaalfde, kunnen niet meer degraderen en kunnen ook de play-offs voor Europees voetbal niet meer halen.

De opstellingen

Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Wöber; Ziyech, Mazraoui, Schöne, Van de Beek; Neres, Huntelaar, Kluivert

VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Promes, Labylle, Dekker; Post, Seuntjens, Van Bruggen; Van Crooy, Hunte