Overmars over transfer van Ajacied: 'Laten we het op fifty-fifty houden'

Overmars over transfer van Ajacied: 'Laten we het op fifty-fifty houden'

19-04-2018 21:15
31

Marc Overmars houdt rekening met een vertrek van Hakim Ziyech bij Ajax, maar een transfer is volgens hem nog geen uitgemaakte zaak. De directeur spelersbeleid hoopt ondertussen spelers als Matthijs de Ligt, André Onana en Donny van de Beek binnenboord te houden.

"Je moet reëel zijn dat Ziyech een van de kanshebbers is die een keer een stap wil maken", zegt Overmars tegen FOX Sports. "Hij heeft zes jaar in Nederland gespeeld. Dan snap ik zijn gedachten." Dat Ziyech zondag werd geduwd door een Ajax-fan helpt niet mee, erkent de voormalige linksbuiten. "Het helpt niet, nee."

Overmars houdt desondanks een slag om de arm. "We moeten het gaan zien. De juiste club moet komen en het bedrag moet goed zijn. Maar hij is 25, dat is tegenwoordig al oud. Laten we het op fifty-fifty houden. Ik kan het wel heel goed begrijpen."

Minder happig is Overmars op een transfer van onder meer Onana, De Ligt en Van de Beek. "Er zitten een paar heel grote clubs achter een aantal spelers aan. Maar wij hebben ook tegen hen gezegd: eerst even de titel binnen halen gezamenlijk. Dat is onze doelstelling. Dus mijn antwoord is duidelijk: wij willen die jongens niet zien vertrekken."

Zie ook: Opvallend: Ajax-fans zijn het niet eens en fluiten Ziyech uit en zingen hem toe