Ajax komt Ziyech-spreekkoren te boven en scoort vier keer in halflege Arena

Ajax komt Ziyech-spreekkoren te boven en scoort vier keer in halflege Arena

19-04-2018 22:36
132

Ajax heeft zich donderdagavond in een halfvolle Johan Cruijff Arena enigszins kunnen herpakken na de 3-0 oorwassing tegen PSV. De Amsterdammers kwamen thuis tegen VVV-Venlo bijzonder moeizaam op gang, maar wisten uiteindelijk een ruime overwinning te boeken op de Noord-Limburgers.

De eerste helft was qua voetbal het aanzien nauwelijks waard, maar stond bol van de incidenten. De beide aanvoerders, Joël Veltman en Danny Post, vielen geblesseerd uit, Lars Unnerstall stopte een penalty van Lasse Schöne en Hakim Ziyech werd door een groepje fans uitgefloten en vervolgens door een grotere groep toegejuicht. Op slag van rust zette Ralf Seuntjens de Venlonaren met een strak schot op 0-1, maar David Neres wist nog voor het verstrijken van de blessuretijd de 1-1 en de 2-1 binnen te werken.

Na rust liep het een stuk beter bij Ajax, dat van VVV weinig meer te duchten had. Nadat Max Wöber de lat had geraakt, kon Klaas-Jan Huntelaar de bal in het strafschopgebied aannemen en de Amsterdammers in veilige haven schieten: 3-1. In de slotfase schoot Ziyech, tot groot enthousiasme van het publiek nog de vierde Ajax-treffer binnen. Daarna was het tijd voor Jurgen Ekkelenkamp om zijn debuut in Ajax 1 te maken.