Van Bronckhorst overweegt 'Wenger-achtige' rol: 'Als het goed is, is het goed'

Van Bronckhorst overweegt 'Wenger-achtige' rol: 'Als het goed is, is het goed'

20-04-2018 07:05
40

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kreeg dit seizoen de nodige kritiek te verwerken, maar kan het seizoen zondag wel met een prijs besluiten. As de Rotterdammers van AZ winnen, heeft hij binnen drie jaar liefst vier prijzen veroverd.

"En het gaat om prijzen winnen, daar draait alles om in topsport", zegt Van Bronckhorst in het Algemeen Dagblad. Met dat doel werd hij ook aangesteld in 2015. "Of ik het zelf eigenlijk ambieer, een Arsène Wenger-achtige rol bij Feyenoord? Dat ik hier nog vijf, zes jaar blijf? Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Feyenoord. En als iets goed is, is het goed."

"Kijk, ook ik kan niet in een glazen bol kijken. Dus hoe lang het nog duurt, weet ik niet. Maar ik ben happy, ga dagelijks met plezier naar de club", vervolgt Van Bronckhorst. "Of ik Feyenoord in drie jaar naar mijn hand heb kunnen zetten? Dat denk ik wel, anders sta je niet na drie jaar met drie prijzen in handen plus een mooie kans op prijs nummer 4."

Van Bronckhorst bouwt aan een goed gevulde prijzenkast. Het is de reden dat hij stevig in het zadel zit, ook na een teleurstellend seizoen in de Eredivisie. "Ik wil het hoogste. Dat is jaarlijks écht meedoen om de landstitel, prijzen pakken. Daar zit mijn drive."