Tip voor Ziyech: 'Hakim zou Ali B als adviseur in de arm moeten nemen'

Tip voor Ziyech: 'Hakim zou Ali B als adviseur in de arm moeten nemen'

20-04-2018 07:18
37

Riemer van der Velde snapt er niets van dat Hakim Ziyech het de voorbije weken moest ontgelden bij de fans van Ajax. De twee kennen elkaar uit hun periode bij sc Heerenveen. De clubicoon van de Friezen neemt het op voor de spelmaker.

"Ik vind het ongelooflijk jammer dat er zó over Hakim werd gesproken en hij werd uitgefloten", zegt Van der Velde in De Telegraaf. "Hakim is een buitengewoon talent en een prima mens. Hakim maakt soms een ongeïnteresseerde indruk. Maar dat is uiterlijke schijn, want ik weet dat hij als geen ander met voetbal bezig is, altijd."

Wedden

Meer odds

"En hij kijkt misschien niet zo vrolijk. Dat betekent niet dat hij onvriendelijk is. Integendeel", vervolgt de ex-voorzitter van Heerenveen. "Als Hakim de uitstraling van Ali B had, was er niets aan de hand. Hakim zou Ali als adviseur in de arm moeten nemen", tipt hij de smaakmaker van de Eredivisie. "Als hij les van Ali krijgt, zou hij wat handiger met bepaalde situaties omgaan."

Van der Velde vindt het verschrikkelijk dat pareltjes als Ziyech de Eredivisie worden uitgejaagd. "Over zijn geweldige kwaliteiten hoeven we niet te discussiëren. Er is geen voetballer in Nederland die zó veel goede ballen geeft. Per wedstrijd zijn er vijf tot tien passes waar de klasse vanaf straalt. En dat is een verademing, want ik word gek van al die neutrale balletjes breed in Nederland."

"Dan lees ik dat een verdediger 75 van de 80 risicoloze ballen goed heeft gegeven. Gefeliciteerd. Dat zou zelfs een 77-jarige oud-horeca-leverancier uit Langweer kunnen. Maar Hakim is écht goed", besluit Van der Velde.