Foor bemachtigt gewild shirtje: 'Wordt een collector's item. Die blijft niet lang'

Foor bemachtigt gewild shirtje: 'Wordt een collector's item. Die blijft niet lang'

20-04-2018 08:31
26

Alireza Jahanbakhsh is een fenomeen in de maak. Dat denkt Navarone Foor, die na het duel van Vitesse tegen AZ (4-3) geduldig bij de Alkmaarse kleedkamer wachtte om het shirtje van de Iraanse rechtsbuiten te bemachtigen.

"Wordt een collector's item. Die blijft hier niet lang. Hij speelde me door de beentjes, pfff... ik viel bijna flauw", zegt Foor in de Volkskrant. Vitesse-teamgenoot Alexander Büttner is onder de indruk. "'Hij loopt overal, dat maakt het zo lastig hem te verdedigen. Hij is tactisch slim."

Jahanbakhsh was tot dusver goed voor achttien goals en twaalf assists in 31 Eredivisie-duels. In thuisland Iran is hij al langer een ster. "Hij is een idool daar. Mensen raken geëmotioneerd als ze hem zien, overal krijgt hij kussen, winkels lopen vol als hij er is, hij moet met iedereen op de foto", stelt documentairemaker Klaas-Jan Bos, die tien dagen met hem optrok voor Het verhaal van Alireza.

Volgens Bos blijft Jahanbakhsh 'gewoon' onder alle aandacht. "Hij is echt een extreem aardige vent die nooit 'nee' zegt." Dat beaamt boezemvriend Benjamin Mahian, die hem in actie wil zien op het WK. "Als hij zou kunnen zou hij ons persoonlijk naar Rusland rijden. Dat vind ik zo mooi. Hij wordt momenteel gezien als een van de drie beste Aziatische spelers. Maar je merkt niets aan hem. Hij is gewoon Ali."