Vlaar: 'Hij betekent veel voor Nederlands voetbal en heeft speciale kwaliteiten'

Vlaar: 'Hij betekent veel voor Nederlands voetbal en heeft speciale kwaliteiten'

20-04-2018 09:24
21

Ron Vlaar vindt dat het seizoen van AZ is mislukt als de club er niet in slaagt om de KNVB Beker te winnen. De Alkmaarders nemen het zondag in de finale op tegen Feyenoord.

"Zo sta ik er nu zeker in", zegt Vlaar in De Telegraaf. "We draaien zo'n goed seizoen en dat moeten we belonen met iets tastbaars. Dat moet de beker worden. Tegen Feyenoord, in De Kuip. Het is voor iedereen speciaal en voor mij natuurlijk helemaal. We spelen tegen mijn oude club en er zitten veel familieleden en vrienden op de tribune, onder wie mijn twee oudste kinderen."

De verdediger verwacht zondag tegenover Nicolai Jörgensen te staan. Die treft hij liever dan Robin van Persie. "Daar ben ik me ook op aan het instellen. Stel dat Robin in de basis staat, speelt hij waarschijnlijk achter Jörgensen. Dan kom je elkaar natuurlijk wel tegen. Ik vind het mooi dat Robin weer terug is in Nederland. Je zag bij zijn rentree tegen FC Utrecht hoe er op hem werd gereageerd. Hij betekent veel voor het Nederlandse voetbal en heeft uitzonderlijke kwaliteiten. Dat laat hij nog steeds zien in de weinige minuten die hij speelt. Er is tussen ons veel wederzijds respect."

De bekerfinale betekent voor Vlaar niet het einde van zijn periode bij AZ. De mandekker hoopt zijn aflopende contract te verlengen. "Ja, dat is wel hoe ik erin sta. Ik heb daar met de club over gesproken en die staat ook open voor een contractverlenging. We gaan zien of dat allemaal op z'n plekkie valt. Ik ga ervan uit dat het goed komt. Ik voetbal niet per se voor het geld, ik wil vooral plezier hebben. Ik hoop mijn carrière bij AZ te kunnen afsluiten en na mijn loopbaan ook nog een rol van betekenis te kunnen spelen bij deze club."