Ziyech vergeleken met ex-Feyenoorder: 'Die schopte het nog tot FC Barcelona'

Ziyech vergeleken met ex-Feyenoorder: 'Die schopte het nog tot FC Barcelona'

20-04-2018 09:35
20

Regi Blinker ziet paralellen tussen Hakim Ziyech en Henke Larsson. Volgens de voormalig linksbuiten was zijn Zweedse oud-ploeggenoot bij Feyenoord en Celtic ook niet zo op zijn plek in Rotterdam.

"Niet dat Henke werd uitgejouwd door de Feyenoord-fans, maar wel doordat hij bij Feyenoord – net als Hakim nu bij Ajax – misschien niet op z'n plek was", zegt Blinker in De Telegraaf. "Hij was een stille, ingetogen jongen en wij waren haantjes met stuk voor stuk grote monden. Na zijn overstap naar Celtic in 1997 kwam hij tot bloei en uiteindelijk schopte hij het nog tot FC Barcelona en Manchester United. Zoiets kan met Ziyech ook gebeuren."

Volgens Blinker zijn twee dingen belangrijk in de zoektocht van Ziyech naar een nieuwe club. "Hakim moet een team vinden, waarin hij wordt geaccepteerd en gewaardeerd, zodat hij zijn geweldige kwaliteiten verder kan ontwikkelen. En hij moet met plezier gaan spelen, zoals hij bij Marokko wél en bij Ajax zichtbaar niet doet. Lukt dat, dan kan hij in mijn ogen een niveau halen, waardoor we later zeggen: 'Dat we die ook nog in de Eredivisie hebben mogen zien…' En dat sluit ik beslist niet uit."

Leo Beenhakker kent het kritische Amsterdamse publiek goed. "Je houdt van Ziyech of je vervloekt hem. Er is geen tussenweg. En bij Ajax zijn de verwachtingen nu eenmaal altijd bijzonder hooggespannen. Als Hakim niet in vorm is, speel je met z'n tienen, maar als hij het op zijn heupen heeft, speel je met z'n twaalven. Dan wint hij wedstrijden voor je."