VP's Elftal van de Week: Ajax en FC Twente rechten rug en zijn hofleverancier

VP's Elftal van de Week: Ajax en FC Twente rechten rug en zijn hofleverancier

20-04-2018 10:15
33

In de Eredivisie stond deze week een midweekse speelronde op het programma. Daarin lieten het geplaagde Ajax en FC Twente de beste indruk achter, getuige het feit dat de Amsterdammers en Enschedeërs hofleverancier zijn voor VP's Elftal van de Week.

Lars Unnerstall (VVV-Venlo)
Het was een klein wonder dat Ajax slechts vier keer scoorde tegen VVV. Dat had voor een groot deel te maken met Unnerstall. De Duitse doelman liet wéér zien wat hij allemaal in huis heeft.

Stefan Thesker (FC Twente)
Lange tijd was Thesker met Twente het lachertje van de Eredivisie. Dinsdag viel echter alles op z'n plek voor de aanvoerder, die een goede wedstrijd speelde tegen PEC Zwolle. Toch lijkt Twente af te stevenen op rechtstreekse degradatie.

Michaël Maria (FC Twente)
In tegenstelling tot andere winterversterkingen, komt Maria wél uit de verf in zijn eerste maanden bij Twente. Blíjft gaan aan de linkerkant en beloonde zichzelf met zijn eerste Eredivisie-doelpunt.

Sherel Floranus (Sparta)
Lijkt zijn belofte in te lossen. Floranus is een moderne vleugelverdediger, die na dit seizoen best naar een subtopper kan vertrekken. Leverde in de degradatiekraker tegen NAC (2-1) twee assists.

Jamiro Monteiro (Heracles Almelo)
"Ik denk dat ik wel klaar ben voor de top-vijf in Nederland", zei Monteiro deze week. Geef hem eens ongelijk: hij had net Heracles aan een punt geholpen tegen Excelsior door twee goals in blessuretijd.

Simon Gustafson (Roda JC)
Geef hem vertrouwen en Gustafson bloeit op. De Zweed, die dit seizoen wordt gehuurd van Feyenoord, maakte woensdag tegen PSV zijn negende goal van het seizoen en staat bovendien op vijf assists. Aardig moyenne voor een Roda JC'er.

Hakim Ziyech (Ajax)
Een masterclass: hoe snoer je je criticasters de mond? Ziyech zag tegen VVV dingen die niemand zag en onderstreepte daarmee weer hoe goed hij écht is. Was bovendien goed voor een doelpunt.

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
Samen met Ziyech de beste speler van de Eredivisie? Wij denken van wel. De Eredivisie-topscorer gaf een assist, maakte drie doelpunten en is méér dan klaar voor de bekerfinale. Maak je borst maar nat, Feyenoord.

Marco Rojas (sc Heerenveen)
Nee, een onuitwisbare indruk liet Rojas nog niet achter in zijn eerste Eredivisie-jaar. Maar deze week bezorgde hij Heerenveen wel drie punten door beide goals te maken in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

David Neres (Ajax)
Liet tegen VVV eindelijk weer zien waarom hij wordt gelinkt aan een transfer naar de Europese top. Maakte twee goals, gaf een assist en was bij tijd en wijle ongrijpbaar voor de VVV-defensie.

Dylan Vente (Feyenoord)
Leek fysiek nog niet helemaal klaar voor het grote werk, maar de achttienjarige Vente heeft een rendement om U tegen te zeggen. Scoorde tegen Willem II twee keer en staat nu op drie goals en drie assists in 387 minuten.