Ten Hag: 'Goed dat het overstemd werd, het is reuzeknap wat Hakim deed'

Ten Hag: 'Goed dat het overstemd werd, het is reuzeknap wat Hakim deed'

20-04-2018 10:17
43

Hakim Ziyech werd donderdagavond in het duel met VVV-Venlo uitgefloten door een klein deel van de Ajax-fans, maar dat veranderde al snel in een massale steunbetuiging van de rest van het publiek. Trainer Erik ten Hag is trots op zijn spelmaker.

"Uiteindelijk is het goed dat het overstemd werd", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "Het is reuzeknap wat Hakim deed: dat hij onverstoorbaar is, dat hij een goede prestatie op de mat legt en dat hij een geweldige goal maakt. Maar buiten dat had hij ook weer een aantal andere hoogstandjes. Daarvoor kom je denk ik als liefhebber naar het stadion."

Wedden

Meer odds

Ten Hag is blij dat de steunbetuiging aan het adres van Ziyech groter was dan de kritische geluiden. "Het gejuich en het geklap overstemde duidelijk het gefluit. Daarmee stemde het grootste gedeelte van het publiek Hakim Ziyech en daarmee ook Ajax."

Ten Hag ging ook nog in op de valse start van Ajax tegen VVV. Volgens hem had dat te maken met het debacle tegen PSV en de nasleep daarvan. "Natuurlijk heeft dat met vertrouwen te maken. Zondag had toch een impact op zo'n jonge ploeg, door het verlies en wat daarna gebeurde. We zijn met goede bedoelingen aan de wedstrijd begonnen, maar dan mis je de strafschop en dat doet toch ook wat. Ik moet de weerbaarheid prijzen, we hebben het goed opgepakt."