'Verrassende overname lonkt voor Eredivisie-laagvlieger: serieuze gesprekken'

'Verrassende overname lonkt voor Eredivisie-laagvlieger: serieuze gesprekken'

20-04-2018 11:34
57

Een overname van Roda JC lijkt aanstaande: Frits Schrouff, de huidige eigenaar van de Limburgse club, is in 'serieuze onderhandelingen' met een Belgische ondernemer. Dat meldt Voetbal International vrijdagochtend. 

Insiders melden aan het weekblad dat Schrouff in gesprek is met ondernemer Bart Verhaeghe om zijn gehele aandelenpakket van de hand te doen. Verhaeghe is geen nieuw gezicht in de voetbalwereld: de 53-jarige Belg is al eigenaar van Club Brugge en fungeert ook als voorzitter van de Belgische topclub.

Verhaeghe wil het liefst nog een club toevoegen aan zijn eigendommen en oriënteerde zich volgens VI de afgelopen maanden over de grens. De desbetreffende club kan dienen als satellietclub voor Brugge, zoals bijvoorbeeld Vitesse nu een satellietclub van Chelsea is. 

De onderhandelingen tussen Schrouff en Verhaeghe zijn in volle gang. Namens Roda JC is commissaris Huub Mullenders betrokken bij het proces. Schrouff is sinds 2015 eigenaar van Roda, destijds behoedde hij de club voor een faillissement. Omdat de Limburger aangaf slechts voor maximaal drie jaar eigenaar te willen zijn, is er de afgelopen periode al nadrukkelijk gezocht naar een opvolger. 

Onder meer Aleksei Korotaev toonde zich bovenmatig geïnteresseerd. De Rus zou Roda overnemen, ware het niet dat hij in Dubai in een strafzaak belandde waardoor die deal nog altijd niet beklonken is. Ook de Nederlandse miljonair Salar Azimi hoopte, ogenschijnlijk tevergeefs, op de aandelen van Roda JC.