Update: Ajax-aankoop Bandé meldt zich voor het eerst op training in Amsterdam

Update: Ajax-aankoop Bandé meldt zich voor het eerst op training in Amsterdam

23-04-2018 15:23
106

Ajax-trainer Erik ten Hag krijgt eerder dan verwacht de beschikking over Hassane Bandé. De negentienjarige aanvaller traint maandag voor het eerst mee in Amsterdam.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Ajax weekte Bandé in december voor 8,5 miljoen euro los bij KV Mechelen, maar de aanvaller uit Burkina Faso maakte het seizoen af in België. Het seizoen van Bandé kwam op 11 maart tot een abrupt einde door de degradatie van Mechelen.

Daardoor is de weg vrij voor Bandé om eerder dan verwacht aan te sluiten bij Ajax. Hij traint naar alle waarschijnlijkheid maandag voor het eerst mee met de selectie van Ten Hag. Zijn contract gaat wel gewoon in op 1 juli. In december tekende de aanvaller voor vijf jaar in Amsterdam.

In de winterstop was er sprake van dat Bandé eerder naar Ajax zou komen. Marc Overmars bood een extra geldbedrag om hem vervroegd over te nemen, maar Mechelen ging daar niet op in. Uiteindelijk kon de Belgische club degradatie niet afwenden.

Update 21/4 8.51 uur: Een woordvoerder van Ajax bevestigt in gesprek met De Telegraaf dat Bandé zich inderdaad komende week al meldt in Amsterdam. Het papierwerk wordt momenteel in orde gemaakt. Dit weekend hoopt Ajax groen licht te krijgen vanuit Mechelen. Door zijn vervroegde komst kan Bandé alvast 'wennen en kennismaken met de mensen op De Toekomst.'

Update 23/4 15.23 uur: Hassane Bandé heeft zich maandagmiddag zoals aangekondigd gemeld op de training van Ajax. De negentienjarige aanvaller trainde voor het eerst mee met de hoofdmacht, onder leiding van trainer Erik ten Hag. Bandé is dit seizoen al uitgespeeld met KV Mechelen en wil zijn conditie op peil houden bij Ajax, waar zijn contract op 1 juli ingaat.