Ajax in halflege Arena: Kan me voorstellen dat ze denken: ik sla een keer over

Ajax in halflege Arena: "Kan me voorstellen dat ze denken: ik sla een keer over"

20-04-2018 13:58
60

Ajax won donderdagavond van VVV-Venlo, maar Donny van de Beek is de vernedering in Eindhoven nog niet vergeten. In zijn achterhoofd knaagt het nog steeds.

De klap is hard aangekomen, erkent Van de Beek. "Het was na afloop super stil. Je baalt ontzettend van het resultaat. Tijdens de busreis naar Amsterdam praat je ook niet met elkaar. De dagen daarna heb je het wat meer daarover, dan probeer je het met elkaar te bespreken", vertelt hij op de Ajax-website.

"De oudere jongens zoals Klaas Jan Huntelaar en Lasse Schöne praten extra en proberen het plezier erin te houden. Dat moet ook wel, een negatieve sfeer helpt niet. We probeerden de afgelopen dagen weer een beetje plezier te maken op de training, want zonder plezier gaat het niveau ook omlaag."

Van de Beek was donderdagavond belangrijk voor Ajax, dat mede door zijn twee assists met 4-1 won van VVV. De Arena zat allerminst vol. In gesprek met NUsport: "Ik kan me voorstellen dat mensen denken: ik sla een keer over. Het was lekker weer, dat kan een reden zijn. Maar ik snap ook de frustratie omdat er zondag met 3-0 van PSV is verloren en we weer geen kampioen zijn."