'Hij heeft dat niet slim gedaan met Ziyech, ook al ben ik enorm fan van hem'

'Hij heeft dat niet slim gedaan met Ziyech, ook al ben ik enorm fan van hem'

20-04-2018 14:44
25

Khalid Boulahrouz oordeelt van een afstandje, maar hij vindt dat Marco van Basten het niet handig heeft gespeeld met Hakim Ziyech. De uitblinker van Ajax werd nooit gebeld door de toenmalige assistent-bondscoach.

"Je mist bij het Nederlands elftal een speler als Wesley Sneijder of Robin van Persie, iemand die iets geks kan doen, iets extra's kan brengen. Dat kan Hakim wel", zegt Boulahrouz in gesprek met Helden. "Marco van Basten heeft dat niet slim gedaan, ook al ben ik enorm fan van hem. Marco heeft hem nooit gebeld."

"Maar misschien had het zo moeten zijn. Hakim doet het goed bij het Marokkaanse elftal en gaat naar het WK. Je kunt hem geen ongelijk geven. Nederland gaat niet", vervolgt 35-voudig international, die deze zomer supporter is van Marokko. Het land is ingedeeld bij Spanje, Portugal en Iran. "Toen ik de groepsindeling zag, dacht ik: dit wordt lastig."

"Nadat ik het Nederlands elftal zag spelen tegen Portugal, was ik wel weer positiever gestemd. De grote Cristiano Ronaldo moet worden uitgeschakeld, dan stelt die ploeg niet meer zo veel voor. Als Marokko de eerste wedstrijd wint van Iran, komen ze ongetwijfeld op stoom", besluit Boulahrouz.