'Toen we onderweg waren, belde Ajax opeens dat we voorzichtig moesten rijden'

'Toen we onderweg waren, belde Ajax opeens dat we voorzichtig moesten rijden'

20-04-2018 16:25
34

Hassane Bandé gaat vanaf maandag aan de slag bij Ajax en dat betekent dat hij zijn pleeggezin in Mechelen gaat verlaten. Zijn pleegmoeder Gerd pinkt een traantje weg in Het Nieuwsblad.

"Natuurlijk ga ik hem missen. Hij heeft hier een jaar gewoond, er waren nul spanningen, ik heb enkel vriendschap gekregen", vertelt ze. "Ik zal hem nog geregeld opzoeken en omgekeerd ook, we blijven toch zijn Europese gezin. Een nieuw gezin in Amsterdam wou hij niet, hij gaat nu op appartement."

Wedden

Meer odds

Ajax legde Bandé in december vast, waardoor het al een tijdje duidelijk is dat hij aan de slag gaat in Amsterdam. "Hassane werd vaak gebeld, maar hij verwees altijd beleefd door naar z'n manager. We wisten wel dat hij ging vertrekken. En de directeur van Ajax (Marc Overmars, red.) legde dan uit dat hij best niet té hoog sprong, dat Ajax de juiste stap was", aldus Gerd.

Met de transfer is 8,5 miljoen euro gemoeid. "Toen hij pas had getekend, hadden we kaarten gekregen om eens te komen kijken. Maar toen we onderweg waren, belde Ajax plots - dat we voorzichtig moesten rijden, met hem in de auto, want het sneeuwde en de wegen lagen slecht. Ik zei al lachend tegen Hassane: Het zal wel, er zit hier 8,5 miljoen in de wagen. We zijn dan toch maar teruggekeerd."