Willem II werkt niet mee aan wens Robbemond: na dit seizoen uit elkaar

Willem II werkt niet mee aan wens Robbemond: na dit seizoen uit elkaar

20-04-2018 16:31
32

Verrassend nieuws uit Tilburg: Willem II gaat niet door met Reinier Robbemond. De trainer vertrekt na dit seizoen, net als rechterhand Dogan Corneille.

Dat heeft Willem II vrijdagmiddag bevestigd via de officiële kanalen. Robbemond werd in maart aangesteld als interim-trainer, na het ontslag van Erwin van de Looi. Hij leidde Willem II naar handhaving door onder meer van landskampioen PSV te winnen (5-0) en liet weten dat hij ook volgend seizoen aan het roer wilde staan in Tilburg. Dat gaat echter niet gebeuren.

De Willem II-leiding wil met een nieuwe hoofdtrainer en nieuwe assistent-trainer aan het nieuwe seizoen beginnen. "Na goed en prettig met deze technische staf samengewerkt te hebben, is het in onze ogen tijd om te verfrissen. Daarom willen we het seizoen 2018-2019 met een aantal nieuwe gezichten voor de groep beginnen", verklaart technisch directeur Joris Mathijsen..

Robbemond 'respecteert' de keuze van Willem II. "Ik ben blij dat ik samen met de rest van de staf Willem II heb kunnen helpen in de moeilijke situatie waarin de club zat. Met een aantal fantastische wedstrijden, zoals tegen PSV, Utrecht en NAC én met een manier van spelen waar we trots op zijn, hebben we eraan bij kunnen dragen dat de club zo goed als veilig is."