'Ik kwam naar Nederland omdat ik graag tegen Van Persie wilde spelen'

'Ik kwam naar Nederland omdat ik graag tegen Van Persie wilde spelen'

20-04-2018 17:58
22

Voor NAC Breda-spits Sadiq Umar kwam dit seizoen een droom uit. De 21-jarige Nigeriaan mocht tegen Feyenoord op één veld staan met zijn idool Robin van Persie.

"Ik keek ernaar uit om tegen Robin van Persie te spelen. Manchester United is mijn favoriete club. Van Persie was daar een held", vertelt de jeugdinternational van Nigeria aan ELF Voetbal. Op zaterdagavond 3 maart was het dan zo ver: Feyenoord kwam naar het Rat Verlegh Stadion en Van Persie viel twintig minuten voor tijd in. "Of ik Van Persie heb aangesproken? Nee, dat durfde ik niet", lacht Umar.

Wedden

Meer odds

Hoewel de lange spits met NAC vecht tegen degradatie, heeft hij het uitstekend naar zijn zin in Breda. "De selectie van NAC Breda is echt een team. Bij andere spelers zag ik vaak groepjes of werden bepaalde jongens buitengesloten. Hier helpt iedereen elkaar", vertelt hij. Enkele medespelers hebben Umar al Nederlandse woordjes bijgeleerd. "Voor de dames. Dat heb ik van Giovanni Korte geleerd. Voor de doekoe. Die zin heeft Rai Vloet me ingeprent. En hoep NAC. Dat is voor de fans."