Sparta haalt bezem door scoutingstaf: EK-winnaar bijgestaan door vier collega's

Sparta haalt bezem door scoutingstaf: EK-winnaar bijgestaan door vier collega's

Gepubliceerd: vrijdag 20 april 2018 om 18:54vr 20-04-2018 om 18:54

Sparta heeft de bezem door het scoutingsapparaat gehaald. De Kasteelclub heeft vijf nieuwe scouts aangesteld, zo laat de nummer zeventien van de Eredivisie vrijdagmiddag weten via de clubsite.

Adri van Tiggelen (foto) is de meest bekende van het vijftal. De oud-verdediger, EK-winnaar met het Nederlands elftal in 1998, heeft als speler en als trainer een groot verleden op Het Kasteel. De Spijker zal bijgestaan worden door Aad Andriessen en Frank Franken, die eveneens op Het Kasteel hebben gevoetbald. Ger Bruijs en René de Hoon completeren de nieuwe scoutingstaf van Sparta.

"We zijn erg blij dat we weer een aantal mensen met groot Sparta-hart aan de club kunnen binden, die onafhankelijk van Ere- of eerste divisie aan de slag zullen gaan", verklaart technisch manager Henk van Stee de ingreep in gesprek met de clubsite. Het vijftal zal van binnenuit ondersteund worden, aldus Van Stee. "Uit de interne scouting zullen onder meer Dolf Roks, Geert-Arend Roorda, Nico Jalink, Nourdin Boukhari en Michel Breuer eveneens hun bijdrage leveren."

Binnen Sparta heerste grote onvrede over de organisatie van de scouting, die onder supervisie van de inmiddels ontslagen trainer Alex Pastoor stond. Afgelopen zomer werden er miskopen als Alexandro Craninx, Franck Bambock, George Dobson en Dalibor Volas naar Het Kasteel gehaald. Het viertal is inmiddels alweer vertrokken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws