Van Persie corrigeert: Afscheid was heel zwaar, heel moeilijk, voor ons allebei

Van Persie corrigeert: "Afscheid was heel zwaar, heel moeilijk, voor ons allebei"

21-04-2018 07:55
10

Het nieuws dat Arsène Wenger na 22 jaar afscheid neemt als manager van Arsenal, is ook bij Robin van Persie als een bom ingeslagen. De inmiddels 34-jarige spits va Feyenoord werkte acht jaar (2004-2012) met Wenger samen in Londen. De band tussen de twee is nog altijd goed, óók na Van Persie's transfer naar Manchester United. 

"Daar is van alles over geschreven en beweerd, maar de waarheid is dat het juist heel respectvol is gegaan", blikt de alltime topscorer van het Nederlands elftal terug in het Algemeen Dagblad. 

"Dat afscheid was heel zwaar, heel moeilijk, voor ons allebei. Hij zag mij als een van zijn voetbalzonen. We hebben heel veel gepraat, gediscussieerd ook, maar nóóit ruzie gehad. Er was juist veel wederzijdse waardering en begrip. Onze band is altijd goed gebleven, we hebben nog steeds regelmatig contact."

Van Persie noemt Wenger een 'unieke persoonlijkheid'. "Hij heeft een masters degree economie en is tegelijk een ongelooflijk voetbaldier, een pure liefhebber. Iemand die heel veel warmte geeft ook. Hij is een van de intelligentste, meest bijzondere mensen die ik ooit heb ontmoet."

Lees ook: Einde van voetbaltijdperk: Wenger vertrekt na 22 jaar bij Arsenal