'Ronaldo krijgt 30 procent meer salaris bij Real; eerste aanbod was 'respectloos''

'Ronaldo krijgt 30 procent meer salaris bij Real; eerste aanbod was 'respectloos''

21-04-2018 10:33
27

Cristiano Ronaldo kan bij Real Madrid een forse salarisverhoging tegemoet zien. De Portugese superster verdient naar verluidt nu 21 miljoen euro netto per seizoen, maar dat wordt na dit seizoen veel meer.

De Spaanse krant AS schrijft dat Ronaldo nog voor het WK een nieuw contract kan tekenen, waarin een salaris staat van 30 miljoen euro per seizoen. Daar kan nog twee miljoen bijkomen, als Ronaldo bepaalde doelstellingen haalt.

Mocht Ronaldo het nieuwe contract signeren, dan krijgt hij dus een salarisverhoging van rond de 30 procent. De Portugees verdient dan echter nog steeds minder dan Neymar, die bij Paris Saint-Germain 35 miljoen euro netto per jaar opstrijkt, en Lionel Messi, die jaarlijks 45 miljoen euro bijgeschreven krijgt.

In december sprak Ronaldo met de Real-directie in Dubai, waar de salarisverhoging afgesproken is. De club wilde Ronaldo de negen miljoen die hij erbij krijgt laten verdienen door (persoonlijke) prestaties. Door het winnen van de Champions League, de Gouden Bal en de Beste Speler van het Jaar award, kon de aanvaller op die manier een extra zakcentje verdienen.

Ronaldo weigerde, omdat hij dat aanbod respectloos vond gezien wat hij tot nu toe allemaal voor de club gedaan heeft. Dat schrijft AS. Uiteindelijk zijn beide partijen er toch uitgekomen. Het contract van Ronaldo wordt niet verlengd, alleen opgewaardeerd. Hij blijft tot 2021 onder contract staan in Madrid.