Teksten Van Bronckhorst werkten motiverend: 'Ik speelde hem helemaal dol'

Teksten Van Bronckhorst werkten motiverend: 'Ik speelde hem helemaal dol'

21-04-2018 11:05
15

Eljero Elia kan zich de gewonnen bekerfinale tegen FC Utrecht nog herinneren als de dag van gister. De oud-Feyenoorder schoot zijn ploeg in de slotfase naar de winst, waarna heel Rotterdam-Zuid ontplofte. Het was de eerste prijs sinds jaren voor Feyenoord.

"Ik zei het toen vaak tegen ploeggenoten: Er hebben hier zulke grote spelers gespeeld die geen prijs hebben gepakt. Ik wilde in het rijtje komen met grote spelers die wél een prijs met Feyenoord hebben gewonnen", zegt Elia in het Feyenoord Magazine.

Wedden

Meer odds

De druk op Feyenoord was toen enorm, omdat de club even daarvoor zeven wedstrijden op rij verloren had en alleen het winnen van de beker het seizoen nog kon redden. "Niet om op te scheppen of stoer te doen, maar ik ken geen druk. Ik ben profvoetballer geworden om in volle stadions te spelen, dus daar geniet ik dan van", zegt Elia.

"Voor die finale had ik het daar ook over met Gio. Hij zei: Jij staat altijd op in belangrijke wedstrijden, dus ik reken op je. Nou, ik speelde Mark van der Maarel helemaal dol!"

Elia verwacht dat Feyenoord ook deze keer met de beker aan de haal gaat. "Er zijn natuurlijk veel spelers weggegaan, maar ik heb Feyenoord ook veel mooie dingen zien doen. Daarom zeg ik je ook dat Feyenoord AZ helemaal gaat opeten in de finale."