Sneijder: 'We hebben het er allemaal moeilijk mee gehad toen hij moest vertrekken'

Sneijder: 'We hebben het er allemaal moeilijk mee gehad toen hij moest vertrekken'

21-04-2018 13:33
11

Zijn periode als bondscoach van Oranje verliep desastreus, maar toch is Wesley Sneijder erg enthousiast over de trainer Danny Blind. Sneijder vertelt in in gesprek met Helden Magazine dat de spelers van het Nederlands elftal het erg zwaar hadden toen Blind door de KNVB werd ontslagen. 

"De kritiek vind ik in ieder geval heel vaak niet terecht geweest, hij moest echt in een bizar moeilijke situatie opereren", blikt recordinternational Sneijder terug. "Zijn besprekingen waren heel goed. De duidelijkheid die hij schepte, dat was onder hem echt uniek. En dat liet hij al zien als assistent van Louis. Maar mensen hebben geen idee, ze zijn niet bij het proces. Ze zien alleen het resultaat."

"Dat het niet is gelukt, daar zijn we met z'n allen verantwoordelijk voor geweest. En zo voelden we dat ook echt hoor, trouwens", vervolgt de spelmaker. "Ik heb veel bondscoachwisselingen meegemaakt, maar dit was binnen de groep echt de heftigste. We hebben het er allemaal moeilijk mee gehad toen Danny moest vertrekken."