In het kort: Barça kan volgende week kampioen worden door puntenverlies Atlético

In het kort: Barça kan volgende week kampioen worden door puntenverlies Atlético

22-04-2018 23:07
19

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Atlético Madrid laat punten liggen tegen Betis
Atlético Madrid, de nummer twee van de Primera Division, heeft zondagavond duur puntenverlies geleden tegen Real Betis. In Madrid bleef het bij 0-0. Die remise betekent dat koploper FC Barcelona bijna kampioen is. Wint Barça volgende week zondag bij het Deportivo La Coruna van trainer Clarence Seedorf, dan kan de champagne ontkurkt worden. Atlético heeft nu 72 punten uit 34 duels. Aartsrivaal Real Madrid staat op de derde plek met 68 uit 33. 

Köln koerst af op degradatie, Mainz bibbert
In de Bundesliga is het doek bijna definitief gevallen voor 1.FC Köln. De hekkensluiter speelde zondag met 2-2 gelijk tegen Schalke 04 en heeft met nog drie duels te gaan een achterstand van acht punten op een veilige plek. Het FSV Mainz van Nigel de Jong verloor op bezoek bij FC Augsburg met 2-0. Mainz, SC Freiburg en VfL Wolfsburg staan nu allemaal op 30 punten. De zestiende plek - nu voor Freiburg op basis van het doelsaldo - betekent aan het einde van de rit deelname aan de nacompetitie.