PSV O19 wint in Amsterdam van 'rood' Ajax O19 en zet grote stap richting titel

21-04-2018 16:30
97

Het PSV O19 van trainer Mark van Bommel heeft zaterdagmiddag een belangrijke overwinning geboekt op Ajax O19, dat onder leiding staat van John Heitinga. Op sportpark De Toekomst in Amsterdam werd het zaterdagmiddag 0-2.

Zakaria Abouhklal tekende in de eerste helft voor de 0-1. De aanvaller kwam vanaf de rechterflank naar binnen en krulde met links fraai binnen langs Ajax-doelman Issam El Maach. Pas in blessuretijd werd het duel definitief beslist. Amar Catic scoorde.

De Amsterdammers stonden op dat moment met negen man op het veld. Verdediger Boy Kemper kreeg in de eerste helft twee keer geel. Na rust kon aanvaller Brian Brobbey inrukken. In de 78e minuut ontving de tiener zijn tweede gele prent.

Door de zege neemt PSV O19 de koppositie over van Ajax. De Eindhovenaren hebben nu 26 punten uit 10 duels. Ajax staat op 24 uit 11. Er zijn nog vier duels te gaan.