Promotie naar Eredivisie lonkt: Koningsdag maar even overslaan, denk ik

Promotie naar Eredivisie lonkt: "Koningsdag maar even overslaan, denk ik"

21-04-2018 19:52
42

Fortuna Sittard-speler Lars Hutten is dolgelukkig nu de club op het punt staat te promoveren naar de Eredivisie. Fortuna won vrijdag met 0-1 bezoek bij Jong FC Utrecht door een goal van de middenvelder. De club heeft nog maar één zege nodig, waardoor feesten op Koningsdag er waarschijnlijk niet in gaat zitten.

"Iemand moet het doen. Ik ben de oudste en moet mijn verantwoordelijkheid nemen. Zo voel ik dat wel ja", zegt Hutten tegen Voetbal International. "Het is ook een beetje geluk dat juist ik in de positie kom, maar het is wel lekker om zo belangrijk te zijn."

Als NEC punten zou verspelen, zou Fortuna vrijdag al zeker zijn van promotie. "Je weet dat je sowieso zelf moet winnen. De rest is bijzaak. Dat was afgelopen maandag wel anders. We hebben met de groep naar Jong Ajax - NEC gekeken. Wat een zenuwentoestand was dat. Je kunt geen invloed uitoefenen. Dat is vreselijk, alleen de afloop was leuk."

Het bier blijft de komende dagen koud staan in Sittard. "Koningsdag maar even overslaan, denk ik. Als het allemaal goed gaat, kunnen we dat dubbel en dwars inhalen vanaf zaterdag."