Schuurs kijkt naar De Ligt: 'Als ik dat had, zou ik nog wel verder zijn geweest'

Schuurs kijkt naar De Ligt: 'Als ik dat had, zou ik nog wel verder zijn geweest'

21-04-2018 21:14
88

Perr Schuurs denkt dat hij verder dan Matthijs de Ligt zou zijn in zijn ontwikkeling als hij meer spiermassa had gehad. Beide spelers zijn even oud en spelen volgend seizoen wellicht samen in Amsterdam. Schuurs verlaat Fortuna Sittard na dit seizoen voor Ajax.

Schuurs krijgt de vraag wat hij aan zijn lichaam zou willen veranderen als hij de kans had. "Ik zou wel wat breder willen zijn", geeft hij toe in gesprek met Voetbal International. "Dat is toch een voordeel als je verdediger bent. Als je naar Matthijs de Ligt kijkt, die mijn leeftijd heeft.. Als ik zoiets had, zou ik nog wel verder zijn geweest (in zijn ontwikkeling, red.). Samenspelen met De Ligt? Ik hoop het. Dat zou mooi zijn, zeker weten."

De achttienjarige Fortuna-aanvoerder krijgt ook de vraag voor welke club hij nooit zou kunnen spelen in zijn carrière. Het antwoord is niet verrassend. "Waar ik nooit voor zou willen spelen? Dat is Roda JC. Ik ben iemand uit Sittard en heb liefde voor deze club, dus ik zou nooit voor Roda kunnen spelen."

Als alles goed gaat promoveert Fortuna volgende week na een afwezigheid van zestien jaar naar de Eredivisie. Dan moet er thuis worden gewonnen van Jong PSV. Bij verlies van Jong Ajax kan de ploeg uit Sittard zelfs nog kampioen worden.