''Concrete' Belgische overnameplannen van Roda JC lopen spaak: kink in de kabel'

''Concrete' Belgische overnameplannen van Roda JC lopen spaak: kink in de kabel'

21-04-2018 23:03
46

Roda JC lijkt de overname door de Belg Bart Verhaeghe te kunnen vergeten. Volgens Het Laatste Nieuws waren beide partijen de afgelopen weken bezig met serieuze onderhandelingen, maar is er geen sprake van dat de Club Brugge-eigenaar daadwerkelijk met Roda JC in zee gaat.

Verhaeghe zelf benadrukte dat de gesprekken slechts oriënterend van aard waren, maar 'bronnen in en rondom' Roda JC laten aan HLN weten dat er wel degelijk concrete overnamegesprekken zijn gevoerd in het Parkstad Limburg Stadion. De nummer 16 van de Eredivisie heeft echter geen akkoord met de beoogde nieuwe eigenaar kunnen bereiken. Volgens insiders is er 'een kink in de kabel' gekomen, nadat het kamp-Verhaeghe de club heeft doorgelicht.

Het betekent hoogstwaarschijnlijk dat Roda JC-eigenaar Frits Schrouff door blijft zoeken naar een partij die zijn Roda JC-aandelen wil overnemen. Investeerder Aleksei Korotaev is nog altijd in beeld, maar kan tot grote frustratie van de Limburgers geen zaken doen, vanwege zijn lopende strafzaak in Dubai.

Lees ook: 'Verrassende overname lonkt voor Eredivisie-laagvlieger: serieuze gesprekken'