Wervelend voetbal en geëmotioneerde Iniesta: superieur Barcelona pakt beker

21-04-2018 23:16
23

FC Barcelona heeft zaterdagavond de eerste prijs van het seizoen binnengesleept. De Catalanen speelden in het Madrileense Wanda Metropolitano-stadion de Copa del Rey-finale tegen Sevilla, dat met groot machtsvertoon opzij werd gezet.

Hoe groot het verschil is tussen de nummers één en zeven van Spanje, werd voor rust al duidelijk. Luis Suarez opende na een kwartier spelen de score na een prachtige lange pass van doelman Jasper Cillessen en een assist van Philippe Coutinho. Lionel Messi verdubbelde de marge na een schitterende hakbal van Jordi Alba, waarna Suarez een één-tweetje met Messi aanging en de 3-0 binnenschoof.

De superieure Catalanen konden de wedstrijd na rust rustig uitspelen. Routinier Andrés Iniesta zorgde voor de vierde treffer nadat hij een assist van Messi in ontvangst had genomen en doelman David Soria had omzeild met een heerlijke lichaamsschijnbeweging. De Sevilla-goalie moest nog één keer vissen: Coutinho benutte twintig minuten voor tijd een penalty.

Hét hoogtepunt van de wedstrijd vond echter twee minuten voor tijd plaats. De waarschijnlijk uit Barcelona vertrekkende Iniesta kreeg een publiekswissel: de routinier kreeg applaus van zowel de Barcelona- als de Sevilla-fans en zocht geëmotioneerd de bank op.