Cillessen: 'Doet als Nederlander een beetje pijn, maar klap wel altijd voor hem'

Cillessen: 'Doet als Nederlander een beetje pijn, maar klap wel altijd voor hem'

22-04-2018 08:26
27

De jarige Jasper Cillessen (29) kan zijn geluk niet op na het winnen van de Copa Del Rey met FC Barcelona. De Nederlandse goalie vertelt over de 0-5 winst op Sevilla, zijn toekomst en Andrés Iniesta.

"Het was een lekkere avond. Je gaat ervan uit dat het een lastige wedstrijd wordt. Als je in de rust met 3-0 voor staat, ga je lekker de kleedkamer in. Ik heb het vorig jaar meegemaakt tijdens mijn eerste bekerfinale (tegen Alaves, dat het moeizaam ging, red.). Ik heb hier een lekker gevoel aan overgehouden", zegt Cillessen in gesprek met FOX Sports.

Bij de eerste goal van Barcelona eiste Cillessen met een heerlijke pass de hoofdrol op. "We wisten dat zij hoog druk zouden zetten en er daardoor ruimte achter de verdediging zou vallen, dan moet je hem daar kunnen leggen. Gelukkig kwam het goed. Ik ben er blij mee. Dan begin je de wedstrijd lekker, ook voor jezelf. Uiteindelijk speelden we de wedstrijd goed uit."

Cillessen mag bij Barcelona alleen de bekerwedstrijden keepen. Gelukkig voor hem laat hij het dan ook zien. "Het is natuurlijk niet ideaal, want ik wil iedere wedstrijd spelen. Ik ken m'n situatie en heb daar op dit moment vrede mee. In de wedstrijden die ik mag spelen, laat ik het gelukkig zien. Daar ga ik dan vol voor. In de toekomst? Dat gaan we dan zien. Ik ben vandaag 29 geworden en daar gaan we in de zomer rustig over nadenken. Dan zien we het wel."

Naar alle waarschijnlijkheid heeft Iniesta zijn laatste bekerfinale met Barcelona gespeeld. Hij wordt gelinkt aan een transfer naar China. "Fantastische voetballer. Ik hoop nog lang van hem te mogen genieten. Wat hij gaat doen, weet ik nog niet. Ik geniet nog steeds van hem. Hij wordt hier door iedereen toegezongen. Vanwege z'n goal in de WK-finale doet het als Nederlander een beetje pijn, maar ik klap wel altijd voor hem."

"In de wedstrijden die ik mag spelen laat ik het gelukkig zien."#sevbar pic.twitter.com/A3mmy07loE

— FOX Sports (@FOXSportsnl) April 21, 2018