Van Persie geraakt: Dat heb ik nooit eerder meegemaakt. Een mooi gebaar

Van Persie geraakt: "Dat heb ik nooit eerder meegemaakt. Een mooi gebaar"

22-04-2018 13:44
18

Robin van Persie heeft het naar zijn zin bij Feyenoord. Afgelopen winter keerde de ervaren spits terug op het oude nest en zondagavond kan hij met Feyenoord de KNV Beker winnen. 

"Ik heb veel positieve reacties gehad", zegt Van Persie over zijn terugkeer op de website van de KNVB Beker. "Niet alleen bij Feyenoord, maar ook daarbuiten, in de supermarkt bijvoorbeeld. En ik werd zelfs bij een aantal uitwedstrijden toegezongen door het thuispubliek. Dat heb ik nooit eerder meegemaakt. Een mooi gebaar."

Om 18.00 uur beginnen Feyenoord en AZ zondagmiddag aan de honderdste editie van de bekerfinale. "Het zou heel speciaal zijn als ik in het jaar van mijn terugkeer al een prijs kan winnen met Feyenoord. En het is de honderdste finale. De beker is voor het eerst van goud. Dat vind ik leuke details."

"Maar AZ speelt erg goed en vermakelijk voetbal, volgens een duidelijke filosofie. Ik zie ook weleens wedstrijden van hun jeugdelftallen en daar is die filosofie ook al goed zichtbaar. Dat is erg knap. Een favoriet voor deze finale? Die is er op voorhand dus niet echt. Veel mensen zullen misschien AZ zeggen, omdat ze in de competitie boven ons staan..."