'Ik hoor neutraal te zijn in de bekerfinale, maar dat me gaat niet makkelijk af'

'Ik hoor neutraal te zijn in de bekerfinale, maar dat me gaat niet makkelijk af'

22-04-2018 15:59
38

Erwin Beltman kan zondag met een voldaan gevoel naar de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax kijken. De groundsman van De Kuip is dik tevreden over 'zijn' grasmat.

De zon liet zich de laatste dagen volop zien in Nederland, tot blijdschap van Beltman. "Deze week pakt helemaal goud uit", grijnst hij tegenover Feyenoord TV. "Dat we zo'n mat kunnen neerleggen voor een finale, is helemaal fantastisch. Laten we hopen dat we vanavond de vierde prijs in drie jaar pakken."

Toch mag Beltman niet al te veel Feyenoorder zijn zondag. "Eigenlijk behoor ik neutraal te zijn, maar dat gaat me niet zo makkelijk af. Het moet wel, want de bekerfinale is van de KNVB. Ik zorg dat er een goede mat ligt, voor zowel Feyenoord als voor de tegenstander. Het enige is dat we geen kleding mogen dragen met Feyenoord-uitingen."

Het is een bijzondere dag, erkent de veelgeprezen groundsman. "Bizar, maar wel mooi. Dat je eigen club in de bekerfinale staat, maakt het toch specialer dan vorig jaar bij AZ - Vitesse. We hebben gisteren extra dingen gedaan, zijn vanochtend vroeg begonnen, hebben het gras dubbel gemaaid en de lijntjes zitten er mooi op."