Kluivert: Als hij vandaag al zou vertrekken bij Ajax, wordt het lastig voor hem

Kluivert: "Als hij vandaag al zou vertrekken bij Ajax, wordt het lastig voor hem"

22-04-2018 17:46
46

Justin Kluivert doet er goed aan nog zéker een jaar bij Ajax te blijven. Dat adviseert Patrick Kluivert, die zijn achttienjarige zoon niet rijp genoeg vindt voor een transfer naar de Europese top.

"Hij heeft tegen Portugal zijn debuut gemaakt in het Nederlands elftal en is gelukkig, dus dan ben ik het ook", aldus Kluivert tegen RMC Sport. De oud-international wordt dan gevraagd naar een mogelijke transfer. "Hij is jong, is pas achttien jaar. Hij moet alleen maar denken aan zijn prestaties bij Ajax."

Een vertrek zou Kluivert dan ook een slecht idee vinden. "Hopelijk blijft hij nog een jaar in Amsterdam om fysiek en mentaal verder te groeien. Dan zou hij naar een topclub kunnen gaan. Als hij vandaag al zou vertrekken bij Ajax, wordt het lastig voor hem. Ik weet niet of hij klaar is voor een grote club."

Kluivert heeft bij Ajax een contract tot de zomer van 2019. Ondanks het feit dat er onderhandeld is tussen de twee partijen, heeft de achttienjarige aanvaller nog altijd niet verlengd. Kluivert wordt regelmatig gelinkt aan onder meer FC Barcelona, Manchester United en Tottenham Hotspur.

Lees ook: Van der Sar geeft Kluivert-signaal af: "Duidelijk dat hij veel potentie heeft"