'Totale mislukking' in De Kuip: 'Ook die jongens waren onder de maat'

'Totale mislukking' in De Kuip: 'Ook die jongens waren onder de maat'

22-04-2018 21:09
38

Weer lukte het AZ niet om een goed resultaat te boeken tegen een club uit de traditionele top-drie: in de bekerfinale was Feyenoord met 0-3 te sterk. John van den Brom is in zak en as.

Van den Brom kwam in De Kuip met een 5-3-2-systeem op de proppen, maar dat mocht niet baten. "Het ligt niet aan het systeem", aldus Van der Brom na afloop tegen FOX Sports. "Teveel jongens haalden hun niveau niet. Het was vandaag een totale mislukking."

"Verliezen is nooit leuk, finales al helemaal niet. Maar het gaat mij als coach op de manier waarop. We kunnen zoveel beter, dat hebben we laten zien, maar er zijn teveel spelers onder hun niveau gebleven. Dat wijt ik niet aan de ambiance, ook jongens die deze ambiance wel gewend zijn, waren onder de maat."

En dus kon AZ het opnieuw niet bolwerken in een wedstrijd tegen een topclub. Van de laatste 21 ontmoetingen met PSV, Ajax en Feyenoord gingen er negentien verloren. "Dat is een flinke klap. We spelen leuk, daar steken we zoveel energie in, maar we hebben het laten liggen. Dat is pijnlijk. We hebben verdiend verloren."