'De beste, maar het heeft me verrast dat hij zo happig was om naar Ajax te gaan'

'De beste, maar het heeft me verrast dat hij zo happig was om naar Ajax te gaan'

23-04-2018 06:40
82

Frans van Seumeren baalt van de manier waarop Erik ten Hag in de winterstop is vertrokken bij FC Utrecht. De succesvolle trainer hapte meteen toen Ajax aanklopte.

"Erik is de beste trainer die we hebben gehad bij FC Utrecht. Voor mij persoonlijk staat dat buiten kijf, maar het heeft me wel verrast dat hij zo happig was om naar Ajax te gaan", vertelt Van Seumeren, voorzitter van Utrecht, aan De Telegraaf. "Enerzijds omdat hij hier volop bezig was met een proces, zoals hij dat zelf noemde, en anderzijds dat hij niet het geduld kon opbrengen om te wachten tot het einde van het seizoen."

"We zijn op een goede manier uit elkaar gaan, maar het is wel een voorbeeld van hoe het eraan toe gaat in de voetballerij. Iemand die in het bedrijfsleven op een vergelijkbare positie zou zitten als Erik bij FC Utrecht, die zou er toch wat langer over nadenken voordat hij weg zou gaan."

Van Seumeren is verrast door het gebrek aan loyaliteit in de voetbalwereld. "Dat is echt een denkfout geweest. Loyaliteit bestaat niet in de voetbalwereld. Ik vind het jammer, juist omdat het voor mijzelf een van de drijfveren is in het leven. Samen iets opbouwen. Loyaliteit staat voor mij altijd voorop. (...) Als je dan in de voetbalwereld komt, schrik je jezelf dood."