'Vriend' Van Hooijdonk looft Van Persie: Maar één man die er bovenuit sprong

'Vriend' Van Hooijdonk looft Van Persie: "Maar één man die er bovenuit sprong"

23-04-2018 06:48
12

Pierre van Hooijdonk en Arno Vermeulen hebben zondagavond met volle teugen genoten van Robin van Persie. De Feyenoord-routinier stond mede aan de basis van de bekerwinst van Feyenoord en maakte grote indruk op het Studio Voetbal-duo.

"Er is voor mij maar één man die er bovenuit sprong. En dat was Robin van Persie", vertelt Van Hooijdonk zondagavond over zijn voormalige ploeggenoot, met wie hij bij Feyenoord nog regelmatig in de clinch lag. "Ik heb zo ontzettend veel slechte passes gezien, maar Van Persie heeft nooit, nooit ruzie met de bal. Als hij de bal heeft, doet hij er nooit iets stoms mee. En ook steeds mee terug verdedigen..."

De Oranje-topscorer aller tijden liet na de bekerfinale weten dat hij twijfelt over het vervolg van zijn carrière. Van Hooijdonk hoopt echter dat de linkspoot er minimaal nog een jaartje aan vastplakt. "Als je nog een seizoen kunt beschikken over de pinchhitter Van Persie... De ene keer zal het meer zijn dan de andere keer." Vermeulen sluit zich aan bij zijn collega. "Als hij stopt, is hij pas een half jaar terug geweest. Dat is te snel voor je gevoel. We hebben niet zo veel spelers in de Eredivisie die zo briljant zijn als hij. Ik als liefhebber wil hem nog een jaar bij Feyenoord zien. Het alternatief is stoppen en dat is wel heel zwaar."