Van Bommel en Heitinga klagen bij KNVB: Op deze manier kweek je geen winnaars

Van Bommel en Heitinga klagen bij KNVB: "Op deze manier kweek je geen winnaars"

23-04-2018 07:12
43

John Heitinga en Mark van Bommel zijn eensgezind: de huidige competitie-opzet van de KNVB kweekt geen winnaars. Dat stellen de trainers van respectievelijk Ajax O19 en PSV O19.

Heitinga en Van Bommel vinden dat er bij de oudste jeugdteams een andere competitie-opzet moet komen. Nu spelen veertien ploegen vier maanden lang om acht plekken in de kampioenscompetitie, waarin iedereen weer op nul punten begint. "Op deze manier kweek je geen winnaars", aldus Heitinga in De Telegraaf.

Van Bommel beaamt dat. "Ik begrijp het gevoel van John heel goed. Ajax was de nummer één van afgelopen winter en had een voorsprong van tien punten. Omdat ze die voorsprong niet konden meenemen en iedereen op nul is begonnen, staan ze nu tweede. Dat voelt niet goed bij hem en dat snap ik."

De oplossing is simpel, betoogt Heitinga. "Beloon de winterkampioen ook. En laat de winterkampioen vervolgens met de zomerkampioen uitmaken wie zich uiteindelijk algemeen kampioen mag noemen." Van Bommel: "Dat levert weer een extra prachtduel op. Dit zijn voor die jongens topwedstrijden, met alles erop en eraan. In deze Ajax - PSV (zaterdag werd het 0-2, red.) zat alles.