Blije Cillessen licht tipje van sluier: Wat ik zelf wil en welke opties er zijn

Blije Cillessen licht tipje van sluier: "Wat ik zelf wil en welke opties er zijn"

23-04-2018 08:14
27

Jasper Cillessen weet nog niet waar hij volgend seizoen onder de lat staat. De doelman, die zondag zijn 29ste verjaardag vierde, voelt zich gewaardeerd bij FC Barcelona, maar wil ook vaker keepen.

Cillessen bewees in de finale van de Copa del Rey (5-0 zege op Sevilla) andermaal zijn waarde voor Barcelona. Met een verre trap stond hij aan de basis van de openingstreffer en opnieuw hield hij de nul. "Dit soort wedstrijden smaakt natuurlijk wel naar meer", vertelt Cillessen aan De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

"De sfeer, spanning en grote belangen heb ik het liefst wekelijks. Na dit seizoen ga ik van mijn vakantie genieten en zal ik de zaken op een rijtje zetten. Hoe FC Barcelona erin staat, wat ik zelf wil en welke opties er zijn. Maar op dit moment ben ik daar niet mee bezig, want zondag hoop ik kampioen te worden."

Barça-trainer Ernesto Valverde vroeg zich na de Copa-finale af waarom Cillessen geen basisplaats heeft. "Marc-André ter Stegen behoort tot de top-drie beste keepers ter wereld en pakt wekelijks punten voor FC Barcelona. Dan is het lastig om in het elftal te komen", verklaart Cillessen. "Ik kan in de wedstrijden die ik krijg alleen laten zien dat ik – zoals Luis Enrique zei – hier niet ben gekomen, omdat ik blond haar en blauwe ogen heb. Maar omdat ik wat kan."

Lees ook: 'Grote belangstelling voor Cillessen: drie Europese topclubs informeren bij Barça'