'Dit soort velden verwacht je op Tuvalu, maar toch niet hier in Nederland?'

'Dit soort velden verwacht je op Tuvalu, maar toch niet hier in Nederland?'

23-04-2018 08:37
17

FC Emmen-trainer Dick Lukkien stapt maandag met frisse tegenzin de bus in om de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch in te halen. Die wedstrijd stond eigenlijk voor vrijdagavond gepland, maar werd toen afgelast doordat het kunstgras in De Vliert niet in orde was.

Eerder op de middag wordt het veld in Den Bosch, dat vrijdag nog losliet van de ondergrond, nog gekeurd door de KNVB. "Bij Den Bosch gaan ze ervan uit dat het veld in orde is. Maar ja, dat dachten ze vrijdag ook. We doen er nu lacherig over, al is het natuurlijk van de zotte. Ook kunstgras moet onderhouden worden", laat Lukkien weten aan het Dagblad van het Noorden.

De trainer van FC Emmen kan niet begrijpen dat het veld in De Vliert er zo slecht aan toe is. "Ik vond het veld van Den Bosch vorig jaar al niet al te best en nu lijkt het echt afgeschreven te kunnen worden. Dan moet zo'n club zich kapot schamen", aldus Lukkien. "Dit soort velden verwacht je misschien op Tuvalu, waar Foppe de Haan een paar jaar geleden werkte. Maar toch niet hier in Nederland?"

De aftrap van de inhaalwedstrijd staat gepland voor 20.00 uur. FC Den Bosch begint de wedstrijd als nummer zestien van de Jupiler League, FC Emmen staat acht plekken hoger.

Lees ook: 'Kunstgrasprobleem' in Den Bosch te groot: wedstrijd afgelast