Wat boeit dat systeem nou? Tegen PSV speelden we ook in 5-3-2

"Wat boeit dat systeem nou? Tegen PSV speelden we ook in 5-3-2"

23-04-2018 12:50
36

AZ-trainer John van den Brom na de verloren bekerfinale tegen Feyenoord (0-3) bakken met kritiek, omdat hij er voor had gekozen om de tactiek van zijn team om te gooien en voor een 5-3-2 formatie te kiezen in De Kuip. Middenvelder Guus Til wilde niet meegaan in de discussie over het systeem van AZ.

"Wat boeit dat systeem nou? Tegen PSV speelden we ook in 5-3-2 en kwamen we 2-0 voor", zei Til na de wedstrijd in gesprek met De Telegraaf. "Ik weet niet of dat aan het systeem ligt of dat wij gewoon goed zijn. Als je verdedigend niet doet wat je hebt afgesproken, wordt dat meteen afgestraft in een topduel als dit."

"Tegen andere ploegen is dat vaak niet zo, omdat onze spelers dan beter zijn en het nog kunnen oplossen", vervolgde de Oranje-international, die twijfelde bij de vraag of hij het tijdens een hypothetische herkansing in de finale wél in een 4-3-3 zou willen proberen.

"Ehhh… Nou ja, we mogen het niet over doen. Dus. Dat heeft ook geen zin." AZ verloor dit seizoen ál z'n topduels. Dat doet pijn. "Derde worden is prima, maar je wint er geen prijs mee. AZ is wel vaker derde geworden, dus het is geen unieke prestatie. Als sportman wil je wél iets unieks neerzetten en dat had tegen Feyenoord gekund. Helaas is dat niet gelukt. We waren niet goed genoeg", aldus Til.