AZ-fans slopen grasmat van Feyenoord: Het gaat door merg en been

AZ-fans slopen grasmat van Feyenoord: "Het gaat door merg en been"

23-04-2018 13:26
70

Erwin Beltman, grasmeester in De Kuip, zag zondagavond met lede ogen aan hoe diverse vlammende fakkels op het veld in Rotterdam belandden. Het leverde grote gaten in de heilige grasmat op. 

Vanachter het doel van Marco Bizot gooiden AZ-fans tijdens de eerste helft van de bekerfinale tussen AZ en Feyenoord (3-0) vuurwerk op het veld. Een collega van Beltman probeerde de fakkels zo snel mogelijk te verwijderen. Dat gaat eigenlijk tegen het beleid van de club in. "Het gaat je toch aan het hart als je dit ziet gebeuren", laat Beltman weten aan het Algemeen Dagblad"Maar het kan ook zwaar vuurwerk zijn dat op het veld wordt gegooid."

"Van die mortieren. Als je die oppakt, dan ben je straks je hand kwijt. Dan is gras maar gewoon gras. Veiligheid boven alles. (...) Het gaat door merg en been, maar het meest vreemde was nog dat die AZ-fans het naar hun eigen keeper gooiden. Dat is en blijft een raar fenomeen."

Vier jaar geleden, tijdens PEC Zwolle - Ajax (5-1), was het nog véél erger. "Dat was niet normaal, een complete aanslag op het veld. En ook vorig jaar werd er nogal wat op het veld gegooid. Het schijnt er tegenwoordig bij te horen. Een of andere mode."