'We hebben 250.000 euro gekregen. Nou, dat is voor Feyenoord gewoon veel geld'

'We hebben 250.000 euro gekregen. Nou, dat is voor Feyenoord gewoon veel geld'

23-04-2018 14:34
29

De zege op AZ in de finale van de KNVB Beker is niet alleen sportief goed nieuws voor Feyenoord. Dat stelt Jan de Jong, die haarfijn uitlegt dat er nog veel in het vat zit voor de Rotterdammers.

Feyenoord kreeg voor de winst in de bekerfinale een flinke smak geld van de KNVB. "Gisteravond (zondag, red.) kregen we 250.000 euro. Nou, dat is voor Feyenoord gewoon veel geld", vertelt Jan de Jong, algemeen directeur van Feyenoord, aan FOX Sports. "Daarnaast spelen we in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, waarvan we de helft van de netto recette krijgen."

In Rotterdam wordt echter vooral met spanning gekeken naar de Europa League. "We hebben nu Europees voetbal veiliggesteld en spelen in de voorronde van de Europa League. Als het een beetje meezit - en daar moet ik de kijkers denk ik een beetje helpen: als Arsenal of Marseille de Europa League wint en ze eindigen in de competitie niet op een Champions League-, maar Europa League-plek, dan gaat Feyenoord direct naar de groepsfase."

"Dan praten we echt over miljoenen meer", zegt De Jong. "Dus er zit nog veel in het vat, alleen hebben we er zelf geen invloed op. Het zou voor Arsene Wenger een prachtig afscheid zijn als hij de Europa League wint. Ik denk dat Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie het als oud-spelers ook erg leuk zouden vinden."

Lees ook: 'Winnaar KNVB Beker duimt voor Arsenal en Marseille in Europa League-finale'