Blind keert na zes jaar terug bij Ajax: benoeming tot eind 2021

Blind keert na zes jaar terug bij Ajax: benoeming tot eind 2021

23-04-2018 14:42
60

Danny Blind is officieel toegetreden tot de raad van commissarissen bij Ajax. Dat laten de Amsterdammers weten in een statement op de clubsite.

Maandagmiddag stemde tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) op De Toekomst een meerderheid van de aandeelhouders voor Blind als nieuw lid van de rvc. De benoeming gaat met onmiddellijke ingang in en geldt voor een periode van ruim 3,5 jaar, tot de Algemene Vergadering Aandeelhouders in 2021.

Het zat er al een tijdje aan te komen dat Blind het nieuwe lid in de raad van commissarissen van Ajax zou worden. Hij werd op 12 maart voorgedragen als opvolger van Theo van Duivenbode en gaat zich in de Johan Cruijff Arena voornamelijk op de voetbalportefeuille richten. De rvc van Ajax bestaat naast Blind uit Leo van Wijk (voorzitter), Ernst Ligthart, Leen Meijaard en Peter Mensing.

Blind vertrok in 2012 na de Cruijff-revolutie als technisch directeur van Ajax en moest uiteindelijk plaatsmaken voor Marc Overmars en Edwin van der Sar. Hij was voor het laatst werkzaam als bondscoach van het Nederlands elftal. Na de nederlaag in en tegen Bulgarije werd Blind ontslagen.