Van Ajax naar Chelsea: Ik hoop ooit zo goed te worden als Kluivert

Van Ajax naar Chelsea: "Ik hoop ooit zo goed te worden als Kluivert"

23-04-2018 17:02
40

Daishwawn Redan (17) maakte in 2017 de overstap van Ajax naar Chelsea. De jeugdinternational deed onlangs mee bij het beloftenteam van de Premier League-grootmacht en wil er nu alles aan doen om door te breken in Londen. 

Veel verschil zit er niet tussen de academies van Ajax en Chelsea, vertelt de jonge spits aan ELF Voetbal Magazine. "Ajax en Chelsea zitten vrijwel op een lijn qua professionaliteit. Ik weet dat het er bij Ajax professioneel aan toegaat, maar toen ik bij Chelsea kwam keek ik mijn ogen uit. Ze houden daar echt alles bij van je."

"Wat je eet, wat je doet naast het voetbal en hoe lang je slaapt", vervolgt Redan. "Het lijkt erg streng, maar om de absolute top te halen is het alleen maar goed voor me. Er is dus wel een duidelijk verschil. En met mijn discipline zit het wel goed."

Patrick Kluivert is zijn idool. "Ik aas op doelpunten en ben van het hoge rendement. Kluivert beschouw ik als een voorbeeld. Hij was een killer, dodelijk in de zestien. Aannemen, schieten en scoren. Ik hoop ooit zo goed te worden als Kluivert."