FC Groningen pakt uit met groot nieuws: Doan blijft, twee talenten verlengen

FC Groningen pakt uit met groot nieuws: Doan blijft, twee talenten verlengen

23-04-2018 18:25
51

Ritsu Doan blijft bij FC Groningen voetballen. De negentienjarige Japanner werd dit seizoen door Noorderlingen gehuurd van Gamba Osaka, maar FC Groningen heeft de linkspoot definitief vastgelegd.

Doordat de huidige nummer 12 van de Eredivisie de optie tot koop in het huurcontract heeft gelicht, staat Doan tot medio 2021 onder contract. Ron Jans, de manager technische zaken in Groningen, is blij met de deal. "Toen wij met hem over zijn toekomst spraken, toonde hij zich heel dankbaar dat FC Groningen het heeft aangedurfd hem te halen", laat hij weten aan de clubsite. "Het publiek houdt van hem en heeft hem binnen een jaar in de armen gesloten. En wij begrijpen ons publiek.”

Wedden

Meer odds

De club heeft bovendien nog meer nieuws: de talentvolle middenvelders Ludovit Reis (17) en Tom van de Looi (18) hebben hun contracten verlengd. Beiden hebben zichzelf, net als Doan, tot de zomer van 2021 aan de club verbonden. "Als spelers van waarde zijn voor het eerste elftal, moet je ze ook als zodanig belonen", vertelt Jans over het tweetal. "Beiden hebben aangegeven zich bij FC Groningen verder te willen ontwikkelen. Het is geen toeval dat beide jongens dit hebben bereikt op basis van een uitstekende mentaliteit én professionaliteit."