Onderzoek toont enorm inkomensverschil tussen Messi en Ronaldo aan

Onderzoek toont enorm inkomensverschil tussen Messi en Ronaldo aan

23-04-2018 20:16
67

Lionel Messi is met grote afstand de best betaalde voetballer van de planeet. France Football brengt maandag cijfers naar buiten van de inkomens van 's werelds grootste vedetten en de Argentijn haalt moeiteloos de hoogste notering. Dit seizoen harkte hij al 126 miljoen euro binnen.

Daarmee is Messi de enige speler die de grens van honderd miljoen slecht. Tweede op de lijst is Cristiano Ronaldo, die in de huidige jaargang een inkomen van 94 miljoen euro genereerde. Voor datzelfde bedrag werd hij in 2009 door Real Madrid overgenomen van Manchester United. Neymar complementeert de top drie met 'slechts' 81,5 miljoen, daarachter volgen Gareth Bale en Gérard Piqué.

Wedden

Meer odds

Het Duitse medium Der Westen rekende uit dat Messi met zijn 126 miljoen zo'n 25.000 euro per speelminuut mag bijschrijven. Een volledige wedstrijd levert de linksbenige dribbelaar al een vermogen van ruim twee miljoen op. Zijn landgenoot Diego Simeone is overigens de op twee na best betaalde trainer in de mondiale voetbalwereld: alleen José Mourinho en Marcello Lippi scoren hoger.

Spelers:
1. Lionel Messi (FC Barcelona): 126 miljoen euro
2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid): 94 miljoen euro
3. Neymar (Paris Saint-Germain): 81,5 miljoen euro
4. Gareth Bale (Real Madrid): 44 miljoen euro 
5. Gérard Piqué (FC Barcelona): 29 miljoen euro

Trainers:
1. Jose Mourinho (Manchester United): 26 miljoen euro
2. Marcello Lippi (China): 23 miljoen euro
3. Diego Simeone (Atlético Madrid): 22 miljoen euro
4. Zinedine Zidane (Real Madrid): 21 miljoen euro
5. Pep Guardiola (Manchester City): 20 miljoen euro