Elfvoudig international gaat leiding geven aan jeugdopleiding Go Ahead

Elfvoudig international gaat leiding geven aan jeugdopleiding Go Ahead

23-04-2018 20:58
10

Jan Kromkamp gaat aan de slag als hoofd technische zaken bij Go Ahead Eagles, zo meldt de club op haar digitale thuis. De voormalige vleugelverdediger, die zijn carrière begon en beëindigde in Deventer, treedt vanaf volgend seizoen in zijn nieuwe functie. Hij neemt de rol over van Resit Schuurman.

Schuurman volgde twee weken geleden Toine Rorije op, die door Go Ahead op non-actief werd gesteld. Naast de inbreng van Kromkamp, die naast zijn nieuwe baan ook het elftal Onder 19 gaat coachen, vinden er meer verschuivingen plaats in de jeugdopleiding. Zo wordt Ugur Yildirim coach van Onder 17. Nu staat hij nog bij Onder 13 aan het roer, met dat team staat hij in de halve finale van de KNVB Beker.

Kromkamp speelde tussen 2004 en 2006 elf wedstrijden voor het Nederlands Elftal. Naast Go Ahead kwam hij uit voor AZ, Villarreal, Liverpool en PSV. De Deventer vereniging degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie en hoopte snel weer terug te kunnen keren op het hoogste niveau, maar presteert deze jaargang teleurstellend. Met 37 punten wordt de zeventiende plaats op de ranglijst bezet.